's-Heerenbergs Handschrift, 12 geïllustreerde kronieken uit het Benedenrijn gebied

circa 1453-61

Hoofdinformatie
Aankoopjaar 2016
Verzamelgebied Middeleeuwse kunst
Periode 1400-1500
Materiaal Perkament, papier en leren band
  • 22 x 15.9 x 10.2 cm
Museum 's-Heerenberg, Kasteel Huis Bergh

Dr. Jörn Günther Rare Books AG, Basel, Switzerland 2017, ‘s-Heerenberg, Kasteel Huis Bergh, inv.nr. 2095

Literatuur

Een Nederrijns Kroniekenhandschrift, Dückers, Rob ’Heerenbergs Handschrift en Collectie Nederland: een unieke geïllustreerde verzameling kronieken in de volkstaal van het benedenrijn gebied / Zuid-Gelre., Wüstefeld, W.C.M. (Helen)

Fondsen

Deze aankoop werd mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar BankGiro Loterij Aankoopfonds en haar Hendrickje Fonds, Mondriaan Fonds, Stichting Zabawas, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Dorodarte, Stichting het Gasthuis, Stichting Stadskern, Stichting Berghs Belang, Kattendijke/Drucker Stichting en Stichting de Armenkorf.