Welkom bij de derde aflevering van Rembrandt on tour. Op deze pagina kunt u op zondag 20 december vanaf 11.30 uur de livestream vanuit het Dordrechts Museum bekijken. U wordt rondgeleid door de directeur van het museum, Peter Schoon. Hij gaat in gesprek met Fusien Bijl de Vroe, directeur van de Vereniging Rembrandt.


Programma

  • Welkomstwoord, gevolg door een rondgang door het museum, waarin Peter Schoon, in gesprek met Fusien Bijl de Vroe, een gesteunde aankoop uitlicht. De aankoop is geselecteerd op basis van een stemming onder de Rembrandtleden.
  • Interview door Hilbert Lootsma bij de presentatie over twee 19de-eeuwse schilderijen van Alexander Wüst, die recent met steun van de Vereniging Rembrandt zijn gerestaureerd (zie hiervoor ook het laatste voorjaarsnummer van het Bulletin, pp. 56-59).
  • Rondleiding van Fusien Bijl de Vroe door de presentatie die zij onlangs als gastconservator voor het museum samenstelde. Zij vertelt over de verwondering die deze vijftien kunstwerken uit de museumcollectie bij haar wekken.
Bekijk ook

Rembrandt on tour #2

Rembrandt on tour #2
Noordbrabants Museum