Vordemberge Gildewart Uitsnede
Kunst 12 juli 2019

Vroeg werk Vordemberge Gildewart naar Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag heeft mede dankzij een ruimhartige bijdrage van de Vereniging Rembrandt de hand weten te leggen op een vroeg werk van de Duitse kunstenaar Friedrich Vordemberge-Gildewart. De aankoop helpt het museum internationale context geven aan De Stijl.

Konstruktion No. 5 is gemaakt in 1924, een jaar voordat Vordemberge-Gildewart op verzoek van Theo van Doesburg toetrad tot De Stijl. Van Doesburg was zo enthousiast over Konstruktion No. 5 dat hij het werk samen met nog een ander werk via ruil van Vordemberge Gildewart verwierf.

Konstruktion No. 5 is aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Themafonds Moderne kunst en haar E.A. en C.M. Alkema-Hilbrands Fonds) en het Mondriaan Fonds

Meer weten? Klik hier.