2018 04 09 Afbeelding
17 september 2018 Kunst Persberichten

Klein maar krachtig: nieuwe Schalcken voor het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum heeft met steun van de Vereniging Rembrandt een bijzonder schilderij van Godefridus Schalcken (1643-1706) verworven. 'Een klein doek met een grote uitstraling', aldus conservator Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum.

Schalcken was een van de succesvolste Hollandse schilders in de late 17de eeuw. Recent dook van hem een ongewoon, maar aantrekkelijk schilderij op: een tronie van een jongen in een rode mantel. Mede met steun van de Vereniging Rembrandt slaagde het Dordrechts Museum erin dit werk voor zijn collectie te verwerven. Het museum kan door deze aankoop niet alleen een beter beeld geven van het oeuvre van deze in Dordrecht opgegroeide schilder, het krijgt er ook een schilderij bij dat door zijn tijdloze schoonheid alles in zich heeft om uit te groeien tot een icoon van de collectie.

Lees hier meer over het werk.

Als Kunst Je Lief Is Header 1920X1080
Uitgelicht

Bezoek meer dan 40 musea in een dag tijdens de tentoonstelling 'Als kunst je lief is'

Bekijk 'Als kunst je lief is'