Openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station Leiden is het vijftien tot twintig minuten lopen naar de Pieterskerk, en ongeveer tien minuten naar het Rijksmuseum van Oudheden. U kunt vanaf het Centraal Station ook gebruikmaken van een van de bussen die langs de Breestraat gaan, zowel de Pieterskerk als het RmO liggen op ongeveer vijf minuten loopafstand van de bushalte Breestraat.

Parkeren in Leiden

De parkeerplaatsen in het centrum van Leiden zijn alleen beschikbaar voor vergunningshouders en bezoekers met een dagkaart à € 25, met uitzondering van kort-parkeren (max. 2 uur) op een aantal locaties. Daarom adviseren wij u indien mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Mocht u toch met de auto komen, dan kunt u gebruik maken van een van de parkeergarages aan de rand van het centrum. Meer informatie over het reserveren van een parkeerplaats met korting vindt u op de website van de gemeente Leiden.

P+R transferium Haagweg

Net buiten het centrum kunt u uw auto parkeren op het dichtbij gelegen Parkeerterrein Haagweg. Vanaf dit grootste parkeerterrein van Leiden (750 plaatsen) brengen pendelbusjes u gratis naar het museum.