Frank Lloyd Wright (1867 - 1959)
1929
Geblazen en geslepen glas
H 30 cm
Museum Boijmans Van Beuningen
Glas
1880-1950
Veiling, Amsterdam (Christie's), 6 november 2001, nr. 112; Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, inv.nr. V 2198

Beschrijving

'In Amerika bestaan geen goede bloemenvazen,' vond de directeur van de Glasfabriek Leerdam. Omdat hij een plaats op de Amerikaanse markt probeerde te veroveren, vroeg hij Frank Lloyd Wright – de bekendste architect van de Verenigde Staten – wat ontwerpen te maken. Die was enthousiast, maar meende dat Amerika om grotere vazen vroeg dan men in Nederland gewend was, 'minder verfijnd' en 'primitiever' ook. Deze prachtige proefmodellen geven misschien een indruk van wat hij daarmee bedoelde.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, de Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, het Prins Bernhard Cultuurfonds/Hugo van Win Fonds

Vragen

Zie je een fout? Of heb je extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

Cassatt The Letter

Kunst in je inbox?

Op de hoogte blijven van schitterende aanwinsten als deze? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.