Sleeping beauties wakker kussen

Vrijwel elk museum heeft ze: werken die het verdienen om getoond te worden, maar die een slapend bestaan in het depot leiden omdat de middelen voor een noodzakelijke restauratie ontbreken. Omdat wij vinden dat alle belangrijke kunst die musea hebben verzameld ook te zien moet zijn, dragen wij bij aan restauraties.

Van der Wilk_Wieg_voor en na restauratie

Cornelis van der Wilk, Wieg, 1924 | gelakt naaldhout, eikenhout en metaal, textiel, H 90 cm | Museum De Lakenhal, Leiden | gesteunde restauratie uit 2018 (foto's van voor en na de restauratie)

Deze modernistische wieg, die nog tentoongesteld is geweest op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925, stond vanwege zijn slechte conditie decennialang in een depot van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Dankzij een bijdrage uit het VriendenLoterij Restauratiefonds kan hij weer in zijn oorspronkelijke staat worden bewonderd in Museum De Lakenhal in Leiden.

'Dit voelt als een nieuwe aanwinst!'

Patrick van Mil directeur Stedelijk Museum Alkmaar Een nieuw gezicht voor de schutters van Alkmaar
Direct bijdragen aan restauraties?

Dat kan door een gift toe te wijzen aan ons nieuwe Themafonds Restauratie of door een Fonds op Naam op te richten. Wij beheren verschillende Fondsen op Naam met steun aan restauraties in de doelstelling:

Aanvraag indienen?

Musea die financiële steun zoeken voor de restauratie van een kunstwerk, kunnen contact met ons opnemen voor het indienen van een aanvraag.

Lees meer
Bekijk ook

Wij komen op voor de kunstcollectie van Nederland

Wij komen op voor de kunstcollectie van Nederland
Schuttersstuk Delft Bijgesneden