9789018045531 Anwb Image 1Jpg 2
Vereniging 29 april 2019

​In de voetsporen van Rembrandt

In het kader van het Rembrandtjaar heeft de Vereniging Rembrandt in samenwerking met de ANWB een wandel- en fietsgids opgesteld met routes door het land van Nederlands grootste kunstenaar.

De gids bestaat uit acht routes die leiden door het landschap en de roemruchte steden van de Gouden Eeuw. Al wandelend of fietsend komt de reiziger niet alleen dichter bij het leven en werk van Rembrandt, maar ook bij dat van zijn leerlingen en andere 17de-eeuwse kunstenaars. De routes, opgesteld door drie kunsthistorici gespecialiseerd in de schilderkunst van de Gouden Eeuw, nemen de reiziger niet alleen mee langs intieme hofjes, stoere stadspoorten en imposante grachtenpanden, maar sturen hem ook de musea in om werk van Rembrandt en zijn beroemde tijdgenoten in het echt te zien.

In de voetsporen van Rembrandt. Wandelen en fietsen door het Nederland van de Gouden Eeuw is verkrijgbaar in boekwinkels door heel Nederland, maar is ook online te bestellen, bijvoorbeeld in de webwinkel van de ANWB. Kosten: € 14,99.