Portret van Haesje Jacobsdr van Cleyburg

1634 Rembrandt

Rembrandt Portret Van Haesje Jacobsdr Van Cleyburg Met Lijst
Rembrandt (1606/1607 - 1669)
Olieverf op paneel
68,6 x 53,4 cm
Rijksmuseum
17de-eeuwse schilderkunst
Particuliere collectie, 1985; Rijksmuseum, Amsterdam, inv.nr. SK-A-4833

Dit ovale borststuk is een typisch voorbeeld van het soort portretten waarmee Rembrandt in de vroege jaren 1630 naam maakte. De geportretteerde was de echtgenote van een welgestelde Rotterdamse bierbrouwer. Ze is niet mooier gemaakt dan ze was: de rimpels, de wallen onder de ogen, de borstelige wenkbrauwen en het grijzende haar zijn zorgvuldig weergegeven. Ook het kapje en de kraag zijn met grote precisie uitgevoerd.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, de Stichting Jubileumfonds Rijksmuseum, de Staat der Nederlanden, de Rijksmuseum-Stichting, de Grote Loterij Nederland, de Stichting Klaver Vier, de Stichting Teleslag, bedrijven en particulieren

Vragen

Ziet u een fout? Of hebt u extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

Eend Sijctghen
Word lid of laat na

Verzamel mee voor de eeuwigheid