Draagvlak vergroten

De Vereniging Rembrandt helpt al sinds 1883 Nederlandse musea bij het verwerven van bijzondere kunstwerken. Inmiddels doen we dat met ruim 16.500 leden. Voor de gemiddeld 25 kunstaankopen die de Vereniging Rembrandt jaarlijks helpt realiseren, steunt zij in principe nooit het hele bedrag. Op die manier stimuleren we musea om het draagvlak voor de beoogde aanwinst te vergroten. Met crowdfundingacties wil de Vereniging Rembrandt musea helpen bij het ophalen van het overige bedrag.

Lopende crowdfundingsacties

Uniek stadsschilderij

Geef Rhenen een gezicht

Jan van Goyen legde Rhenen maar liefst 25 keer vast. Deze schilderijen zijn overal ter wereld te zien, behalve in Rhenen zelf. Stadsmuseum Rhenen heeft de unieke kans om een van Van Goyens mooiste gezichten op Rhenen te verwerven. De Vereniging Rembrandt helpt daarbij - hopelijk met uw steun.

Lees meer
Zeeuws praalgraf in gevaar

Op de bres voor Hieronymus

In het dorpje Stavenisse is een parel te vinden: het praalgraf van Hieronymus van Tuyll van Serooskerke, gemaakt door Rombout Verhulst. Maar niet voor lang meer: het marmer brokkelt langzaam af. Daarom springt de Vereniging Rembrandt bij - hopelijk met uw steun.

Lees meer

Afgelopen crowdfundingsacties

Topstuk van Engelsman

Help Gainsborough naar Dordrecht komen

Het Dordrechts Museum en de Vereniging Rembrandt zijn een crowdfundingcampagne begonnen om een topstuk van Thomas Gainsborough naar Nederland te krijgen. Het werk laat zien dat Gainsborough zijn inspiratie haalde bij Dordrechts beroemdste schilder.

Lees meer