Kunstenaar
Wilhelm Wagenfeld (toegeschreven aan) (1900 - 1990)
Datering
ca. 1929
Techniek
Zilver
Afmetingen
Ø 24,5 cm
Museum
Museum Boijmans Van Beuningen
Verzamelgebied
Zilver
Periode
1880-1950
Gesteund in
2017
Herkomst
Collectie A. Krekel, Rotterdam, 2017; Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, inv.nr. 529

Beschrijving

Uitvoering door Staatliche Hochschule für Handwerk und Baukunst, Weimar. Het bord behoorde tot de collectie Krekel. Lees hier meer over deze collectie

Waarom gesteund

Museum Boijmans Van Beuningen wil met zijn collectie een hoogwaardig en fraai overzicht van het Nederlandse zilver van de 17de eeuw tot vandaag tonen, met een nadruk op het zilver uit de 18de eeuw. De laatste decennia is het zilver vooral uitgebreid met objecten uit de 19de en 20de eeuw.

Het museum heeft uit de collectie Krekel gekozen voor internationale stukken die het grensgebied tussen de traditionele zilveren unica en de veelal meer recente industriële productie van zilver illustreren. Het museum wil in zijn collectie stukken presenteren die voor een grotere en bredere laag van de consumenten bereikbaar zouden moeten zijn. Geen luxe unieke gebruiksvoorwerpen voor de elite, maar meer eenvoudige stukken voor de 'gewone' burger. Het bord naar ontwerp van Wilhelm Wagenfeld (1900-1990, toegeschreven aan) illustreert dit verhaal en past daarom goed bij de collectie van het museum.

Met dank aan

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds

Vragen

Valt je iets op? Of heb je extra informatie over dit object? Laat het ons weten!