Knielende Maria Magdalena

ca. 1525 Jan van Steffeswert

0 38 267 2002 1 1 1
Jan van Steffeswert
Walnoot, later polychromie en vergulding
28,5 x 26 x 12 cm
Bonnefantenmuseum
Beeldhouwkunst
Kunsthandel Bernhard Descheemaeker, Antwerpen, 2002; Bonnefantenmuseum, Maastricht, inv.nr. 5269

Er zijn veertien werken bekend met de signatuur van de Limburgse beeldsnijder Jan van Steffeswert, die ook deze Knielende Maria Magdalena van zijn naam Jan en zijn meesterteken heeft voorzien. Dat was toen heel bijzonder. Zijn handenwringende heilige knielde oorspronkelijk in een altaar onder het (verdwenen) kruis op Golgotha. Haar kostbare kleding en reukbol, waarvan de ketting zo prachtig bij haar lange vlechten past, moesten ooit getuigen van het wereldlijke leven dat zij voor Christus opgegeven had. Nu zien wij er vooral de schoonheid van.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt

Vragen

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

Leeuw Van Rembrandt Detail
Rembrandtjaar 2019

39 Rembrandts in Nederland, met dank aan onze leden.