Portret van een meisje in het blauw

1641 Johannes Cornelisz Verspronck Rijksmuseum

Verspronck Meisje In Blauw
Johannes Cornelisz Verspronck
Olieverf op doek
82 x 66,5 cm
Rijksmuseum
17de-eeuwse schilderkunst
1928
Collectie Mari Paul Voûte, Amsterdam, 1928; Rijksmuseum, Amsterdam, inv. nr. SK-A-3064

Beschrijving

Bij de schilderijen die in 1923 door de voorzitter en de secretaris van de Vereniging Rembrandt voor eigen risico van de groothertog van Oldenburg waren gekocht om het Rijksmuseum aan een collectie buitenlandse kunst te helpen, bevonden zich ook drie werken uit de Hollandse school. De Italianen werden met enige moeite aan het Rijksmuseum overgedaan, maar de Hollanders, waaronder Versproncks Meisje in het blauw, hield de voorzitter zelf. Later bleek hij dat populaire schilderij aan de Vereniging te hebben nagelaten, ter plaatsing in het Rijksmuseum (Tekst voor de tentoonstelling 125 grote liefdes, met steun van de Vereniging Rembrandt, Van Gogh Museum, 03/10/2008 - 18/01/2009).

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt

Vragen

Zie je een fout? Of heb je extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

20210305 Rembrandt Maud 107 WEB verkleind

Wat is jouw Rembrandt?

Heb jij ook een favoriet kunstwerk, waar je niet op uitgekeken raakt?

Mijn Rembrandt