Serie van vijf behangsels

ca. 1800 Jacob van Strij Dordrechts Museum

Afb 4
Jacob van Strij (1756 - 1815)
Olieverf op doek
Verschillende afmetingen
Dordrechts Museum
18de-eeuwse schilderkunst
Veiling, Amsterdam (Sotheby's), 10 mei 2005, nr. 39; Dordrechts Museum, 2005, inv.nr. DM/005/858a t/m e

Het Dordrechts Museum heeft een monumentale serie van vijf behangsels van Jacob en Abraham van Strij verworven. De behangsels werden bij Sotheby’s in Amsterdam geveild. Gezien de zeldzaamheid en de hoge kwaliteit was het van belang de serie in haar geheel voor Nederland te bewaren. Doordat de vijf doeken afzonderlijk te koop werden aangeboden, dreigde de serie uit elkaar te vallen. Het museum wist met steun enkele uren voor aanvang van de veiling tot overeenstemming te komen met de Duitse eigenaar. De behangsels zijn daarmee teruggekeerd naar de stad waar ze zijn gemaakt.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, de Mondriaan Stichting, de gemeente Dordrecht en de Stichting Vrienden van het Dordrechts Museum

Vragen

Zie je een fout? Of heb je extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

20210305 Rembrandt Maud 107 WEB verkleind

Mijn Rembrandt

Heb jij een favoriet kunstwerk, waar je niet op uitgekeken raakt?

Wat is Mijn Rembrandt?