Serie van vijf behangsels

Verschillende afmetingen
Dordrechts Museum
18de-eeuwse schilderkunst
Veiling, Amsterdam (Sotheby's), 10 mei 2005, nr. 39; Dordrechts Museum, 2005, inv.nr. DM/005/858a t/m e

Het Dordrechts Museum heeft een monumentale serie van vijf behangsels van Jacob en Abraham van Strij verworven. De behangsels werden bij Sotheby’s in Amsterdam geveild. Gezien de zeldzaamheid en de hoge kwaliteit was het van belang de serie in haar geheel voor Nederland te bewaren. Doordat de vijf doeken afzonderlijk te koop werden aangeboden, dreigde de serie uit elkaar te vallen. Het museum wist met steun enkele uren voor aanvang van de veiling tot overeenstemming te komen met de Duitse eigenaar. De behangsels zijn daarmee teruggekeerd naar de stad waar ze zijn gemaakt.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, de Mondriaan Stichting, de gemeente Dordrecht en de Stichting Vrienden van het Dordrechts Museum

Vragen

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

Bekijk het werk in context

De serie

Van Strij 1

Havengezicht met schepen in kalm water

Van Strij 2

Winterlandschap met kinderen op het ijs

Van Strij 3

Rivierlandschap met een boeier en ruiters te paard

Van Strij 4

Landschap met figuren en vee bij een herberg

Van Strij 5

Zomerlandschap met een stenen poort op een brug en twee figuren bij het water

Leeuw Van Rembrandt Detail
Rembrandtjaar 2019

39 Rembrandts in Nederland, met dank aan onze leden.