De collegereeksen

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren

In deze live online collegereeks nemen museumdirecteuren de kijkers mee langs de vele stromingen en thema’s uit de kunstgeschiedenis. Er zijn inmiddels drie edities geweest en voor elk van deze edities maakte de Vereniging Rembrandt een verdiepingspagina.

Conservatoren over grote kunstenaars

In deze live online collegereeks spreken bevlogen conservatoren van verschillende musea over het leven en werk van sommige van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. De eerste editie is gewijd aan de zogenaamde 'klassieke modernen'.

Succesvol partnerschap

De samenwerking tussen The School of Life Amsterdam en de Vereniging Rembrandt blijkt een schot in de roos. De Vereniging Rembrandt ondersteunt The School of Life bij de inhoudelijke invulling van de reeks, mede dankzij haar kunsthistorische kennis en brede netwerk. Verder beantwoordt de Vereniging Rembrandt tijdens de colleges inhoudelijke vragen via de livechat en bieden wij na elk college inhoudelijke verdieping aan via de website. The School of Life doneert een percentage van de opbrengst van elke reeks aan de missie van de Vereniging Rembrandt en onze leden kunnen met korting aan de colleges deelnemen.

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren Ad Geerdink presenteert nieuwe aanwinst

Ad Geerdink, directeur Westfries Museum, toont Laurens Knoop, creatief directeur The School of Life Amsterdam, het werk Gezicht op Hoorn van Caspar van Wittel. Links: Fusien Bijl de Vroe, oud-directeur Vereniging Rembrandt.

Voor aanvang van het negende college van Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren #3, de editie die was gewijd aan de 18de en 19de eeuw, werd bekendgemaakt dat de afdracht van The School of Life Amsterdam aan de Vereniging Rembrandt werd ingezet voor de aankoop van een 18de-eeuws gezicht op Hoorn voor het Westfries Museum. Tot in de eeuwigheid zal bij het werk worden vermeld dat het is aangekocht met dank aan een bijdrage van The School of Life Amsterdam.