College 1: Laura Stamps over Paula Rego

Paula Rego, wat een kunstenaar! De tentoonstelling van vorig jaar in Kunstmuseum Den Haag gemist? Niet getreurd, in dit museum kun je altijd een van haar mooiste werken bewonderen: The Pillowman. Dit indringende schilderij, dat een beetje doet denken aan een nare droom, kon in 2022 worden verworven, vlak voor Rego's overlijden. Het was een aankoop van formaat die alleen mogelijk was met hulp van velen.

De zin van kunst verzamelen

The Pillowman van Paula Rego is een schilderij dat iets onbetaalbaars teruggeeft. Dat ervoer althans onze redacteur Laurens Meerman toen hij het werk voor het eerst zag. In zijn column over de zin van kunst verzamelen, schrijft hij: 'Ik kan het niet precies uitleggen, maar het gevoel lijkt op een sensatie die ook muziek teweeg kan brengen. Een ervaring die meer is dan eenrichtingsverkeer. Jij luistert, maar de muziek lijkt ook jou te horen.'

Naar de column
50% korting op collegereeks

Radicale vernieuwers in de kunst

Op 31 oktober start een unieke online collegereeks, een coproductie van de Vereniging Rembrandt en The School of Life. Word lid, dan betaal je 114,50 i.p.v. 229 euro.

Meer weten
Samen verzameld

Droomschilderijen

Bekijk ook

Rembrandtkaart

Rembrandtkaart
Header rembrandtkaart Cassatt