Uiltje

ca. 1951-53 Pablo Picasso

Km 130 608 Cm 2
Pablo Picasso (1881 - 1973)
ca. 1951-53
Gips, keramiek, metaal, schellak
H 33,5 cm
Kröller-Müller Museum
Naoorlogse en Hedendaagse kunst, Beeldhouwkunst
1950-nu
Kunsthandel Acquavella Galeries, New York, 2004; Kröller-Müller Museum, Otterlo, inv.nr. KM 130.608

Picasso was zeer gehecht aan zijn beelden en veel van die rijke en speelse productie hield hij dan ook zelf. Het was zijn meest persoonlijke domein, waarin hij onbekommerd gebruik kon maken van iedere mogelijkheid die hij zag. Een omgekeerd bakje, de deksel van een blikje, wat schroeven en spijkers en andere rommel uit de werkplaats worden met een paar klodders gips veranderd in een jonge, wat rafelige vogel. De eigenwijze houding en blik zijn zo goed getroffen, dat het wel lijkt alsof er naar het leven is gewerkt. Tekst voor de tentoonstelling 125 grote liefdes, met steun van de Vereniging Rembrandt, Van Gogh Museum, 03/10/2008 - 18/01/2009.

Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, de BankGiro Loterij, de Mondriaan Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds

Vragen

Ziet u een fout? Of hebt u extra informatie over dit object? Laat het ons weten!

Bulletin

Picass Petite Chouette