Leeuw Van Rembrandt
Vereniging 14 februari 2019

BankGiro Loterij steunt onze openbare collecties

Tijdens het Goed Geld Gala op dinsdag 12 februari maakte de BankGiro Loterij bekend de Vereniging Rembrandt met een bijdrage van € 400.000 te ondersteunen bij het versterken van de Collectie Nederland.

Het bedrag zal jaarlijks in de periode 2019-2024 worden geschonken. De bijdrage is bedoeld voor de ondersteuning van aankopen voor musea die niet direct partner zijn van de BankGiro Loterij. In de afgelopen tien jaar kon de Vereniging Rembrandt dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij maar liefst 76 musea steunen.

Fusien Bijl de Vroe, directeur van de Vereniging Rembrandt: ‘De waarde van de BankGiro Loterij is niet te onderschatten. Gezamenlijk steunen wij openbare collecties in heel Nederland.’

Foto: Roy Beusker Fotografie