Kunst door de eeuwen heen

In de online collegereeks Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren nemen directeuren van verschillende musea kijkers mee langs de vele stromingen en thema’s uit de kunstgeschiedenis. De reeks wordt georganiseerd en gepresenteerd door Laurens Knoop, oprichter van The School of Life Amsterdam, in samenwerking met Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum in Utrecht en Meta Knol, directeur van Leiden European City of Science 2022 en oud-directeur van Museum De Lakenhal in Leiden.*

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren #3
Succesvol partnerschap

De samenwerking tussen The School of Life Amsterdam en de Vereniging Rembrandt blijkt een schot in de roos. De Vereniging Rembrandt kan The School of Life uitstekend ondersteunen bij de inhoudelijke invulling van de reeks, mede dankzij haar kunsthistorische kennis en brede netwerk. Verder beantwoordt de Vereniging Rembrandt tijdens de colleges inhoudelijke vragen via de livechat en bieden wij na elk college inhoudelijke verdieping aan via de website. The School of Life doneert een percentage van de opbrengst van elke reeks aan de missie van de Vereniging Rembrandt en onze leden kunnen met korting aan de colleges deelnemen.

De Witte Interieur van een gefantaseerde katholieke kerk

Emanuel de Witte, Interieur van een gefantaseerde katholieke kerk, ca. 1670-80 | olieverf op doek, 171,3 x 136,8 cm | Stedelijk Museum Alkmaar | gesteunde aankoop uit 2021

Tijdens het zevende college van Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren #3, de editie die was gewijd aan de oude meesters, werd bekendgemaakt dat de afdracht van The School of Life Amsterdam aan de Vereniging Rembrandt werd ingezet voor de aankoop van een geschilderd kerkinterieur door Emanuel de Witte voor Stedelijk Museum Alkmaar. Tot in de eeuwigheid zal op het tekstbordje naast het schilderij worden vermeld dat het is aangekocht met dank aan een bijdrage van The School of Life Amsterdam.

* Meta Knol en Bart Rutten zijn beiden verbonden aan de Vereniging Rembrandt als respectievelijk bestuurslid en adviseur.