Hoe gaat het in zijn werk?

Bent u verantwoordelijk voor de collectie van een Nederlands museum en wilt u graag een of meer bijzondere kunstwerken voor langere tijd te gast hebben op zaal? Een bijdrage uit het Fonds Fusien stelt u financieel in staat een langdurige bruikleen uit een andere Nederlandse openbare collectie te organiseren en optimaal te presenteren. De ingediende aanvragen worden beoordeeld door een speciaal hiervoor opgerichte commissie, het bestuur van de Vereniging Rembrandt beslist over de toekenning van de bijdragen.

Deadlines

Het aanvraagformulier wordt opgestuurd na telefonisch contact met de secretaris van het Fonds Fusien. Er zijn twee beoordelingsrondes per jaar, waarvan de uiterste inlevertermijnen 1 april* en 1 oktober zijn.

* Voor 2023 is de deadline niet 1 april, maar 16 juni.

Beoordelingscriteria & schenkingsvoorwaarden
Over Fonds Fusien

De Nederlands openbare kunstcollecties herbergen samen een onvoorstelbare rijkdom. Om musea te stimuleren die rijkdom nog meer met elkaar te delen en zo beter tot zijn recht te laten komen, hebben wij in 2023 het Fonds Fusien opgericht.

Verder lezen

Overweegt u een aanvraag?

Neem contact met mij op. Ik help u graag.

Hilbert 1

Hilbert Lootsma, secretaris Fonds Fusien

HKM Kamer Nederlands Tegelmuseum 2019

De Helene Kröller-Müller Kamer in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo

Helene Kröller-Müller is vooral bekend om de grote collectie moderne kunst die zij in de eerste decennia van de vorige eeuw aanlegde. Veel minder bekend is dat zij ook tegels verzamelde. Deze deelcollectie leidde in het Kröller-Müller Museum een vrijwel verborgen bestaan in het depot. Om de tegels beter tot hun recht te laten komen, werden zij in 2019 in langdurige bruikleen gegeven aan het nabijgelegen Nederlands Tegelmuseum. De Vereniging Rembrandt droeg bij aan de inrichting van een vaste presentatie.

Bekijk ook

Steun bij aankopen

Steun bij aankopen
Taco Dibbits met schilderij Liotard
© Olivier Middendorp