Exclusief voor leden

Speciale uitgave

Ter gelegenheid van de tournee van De vaandeldrager is een publicatie gemaakt, waarin je alles leest over dit meesterwerk. Gebruik bij het afsluiten van een lidmaatschap de promotiecode VAANDELDRAGERONTOUR, dan sturen we de publicatie zo snel mogelijk op.

Meer over deze uitgave
Uitgelicht

De turfschuit

De vaandeldrager is niet het enige werk in het Drents Museum dat met steun van de leden van de Vereniging Rembrandt is aangekocht. Zo hielpen wij in 1997 bij de aankoop van een Drents landschap van Van Gogh.

Lees meer over dit werk
Dankzij onze leden

Verzameld voor Drenthe

Exclusief voor leden

Wakker worden met Rembrandt

Als Drents lid van de Vereniging Rembrandt word je uitgenodigd voor de ochtendlezing over De vaandeldrager in het Drents Museum op zondag 7 augustus. Zo leer je meer over dit bijzondere kunstwerk. Nog nooit kwam Rembrandt zo dichtbij.

Lees meer
Ontdek

De vaandeldrager

Begin 2022 kocht de Staat der Nederlanden met steun van de Vereniging Rembrandt, de VriendenLoterij en het Rijksmuseum Fonds De vaandeldrager van Rembrandt aan. Lees meer over wat dit schilderij zo bijzonder maakt.

Meer over dit werk
Sinds 1883

Over Vereniging Rembrandt

De kunstcollectie van Nederland behoort tot de beste ter wereld. De Vereniging Rembrandt zorgt ervoor dat deze collectie ons kan blijven inspireren. We steunen musea bij aankopen, restauraties en onderzoek.

Lees meer
Bekijk ook

Rembrandt bij jou in de buurt

Rembrandt bij jou in de buurt
Rembrandt Vaandeldrager iets verkleind