Eerdere acties

Feest

140 jaar

In 2023 vierde de Vereniging Rembrandt haar 140ste verjaardag. Die 140 jaar aan geschiedenis laat zien dat wij in Nederland samen tot veel
moois in staat zijn.

Verder lezen
Regionaal

Topkunst in Zeeland

In de periode 2021-23 hielp de Vereniging Rembrandt twee restauraties en één aanwinst realiseren voor musea in de provincie Zeeland. Dit bijzondere feit vormde de aanleiding voor een mini-special over de Vereniging Rembrandt en Zeeland.

Meer weten
Het belang van delen

Buitenkans

De kunstcollectie van Nederland herbergt een schat aan rijkdommen. Deze collectie, die van ons allemaal is, wint aan betekenis als musea die rijkdommen nog meer met elkaar delen en in verbinding brengen.

Verder lezen
Tournee

Rembrandt bij jou in de buurt

De vaandeldrager komt naar jou toe! Dit meesterwerk van Rembrandt reisde van 30 april 2022 tot en met 7 mei 2023 langs alle provincies. Elke maand een ander museum.

Lees meer
Presentaties

In gesprek

Het is nooit stil in musea. Zelfs niet als je de enige bezoeker bent. Wie goed luistert, merkt dat ook de kunst met elkaar praat.

Lees meer
Crowdfunding

Geef Rhenen een gezicht

Jan van Goyen legde Rhenen maar liefst 28 keer vast. Deze schilderijen zijn overal ter wereld te zien, behalve in Rhenen zelf. Stadsmuseum Rhenen heeft de unieke kans om een van Van Goyens mooiste gezichten op Rhenen te verwerven. De Vereniging Rembrandt helpt daarbij - hopelijk met uw steun.

Lees meer
Crowdfunding

Op de bres voor Hieronymus

In het dorpje Stavenisse is een parel te vinden: het praalgraf van Hieronymus van Tuyll van Serooskerke. Het marmer brokkelt langzaam af en daarom sprong de Vereniging Rembrandt bij voor een grote restauratie.

Lees meer
Fotowedstrijd

Museumbuiten

Wolken en licht die aan de landschappen van de Haagse School doen denken of een schuin gegroeide knotwilg die een werk van Vincent van Gogh in herinnering brengt. Via een fotoactie in het voorjaar van 2021 kon iedereen zelf ervaren hoe kunst je meer opmerkzaam maakt voor de schoonheid van de natuur.

Lees meer
Het belang van verzamelen

Ongekend

In 2021 was in het Van Gogh Museum de tentoonstelling Ongekend. 10 jaar bijzondere aanwinsten en hun verhalen te zien. Als partner bij deze tentoonstelling deelde de Vereniging Rembrandt de soms ontroerende verhalen achter gesteunde aankopen op de tentoonstelling.

Lees meer
In de schijnwerpers

De kracht van onze Nederlandse collecties

De kern van ieder museum is de eigen collectie. Door een gezamenlijke actie van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation konden 45 musea door heel Nederland dat na de eerste coronalockdown prachtig laten zien.

Lees meer
Zichtbaarheid in coronatijd

Kunst die je bijblijft

Tussen 12 maart en 1 juni 2020 waren de Nederlandse musea gesloten vanwege het virus COVID-19. In die periode vroeg de Vereniging Rembrandt haar leden en sympathisanten welk werk uit een Nederlands museum zij het liefst weer als eerste zouden willen zien - en waarom. De reacties werden verwerkt in dit veelzijdige, inspirerende overzicht.

Lees meer
In de ban van de meester

Rembrandtjaar 2019

In 2019 was het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Ter gelegenheid hiervan zetten musea door heel Nederland hem in de schijnwerpers. De vereniging die zijn naam draagt, deed hetzelfde.

Lees meer
Eenmaal andermaal...

Podcastserie

In de podcastserie Eenmaal andermaal... worden waargebeurde sprookjes verteld over de omzwervingen van bijzondere kunstwerken. Met steun van de Vereniging Rembrandt kwamen ze uiteindelijk terecht in de collecties van Nederlandse musea.

Lees meer
Bekijk ook

Onze tentoonstellingen

Onze tentoonstellingen
Als kunst je lief is zaal 4 01