Hoe werkt het?

Musea die een jonge restaurator onderzoek willen laten doen naar kunstwerken op papier of aanverwante dragers in hun verzameling, kunnen een aanvraag indienen bij de Vereniging Rembrandt. Daarin beschrijven zij onder andere het onderzoeksproject en het beoogde resultaat, bijvoorbeeld een tentoonstelling of publicatie. De aanvraag wordt in behandeling genomen door de beoordelingscommissie onderzoeksbeurzen. Het bestuur van de Vereniging Rembrandt besluit op basis van het advies van deze commissie over de toekenning. Er zijn twee aanvraagrondes per jaar: 1 april en 1 oktober. Musea die een aanvraag willen doen, worden verzocht van te voren contact op te nemen met de secretaris onderzoeksbeurzen, Gerdien Wuestman (wuestman@verenigingrembrandt.nl).

Leeuw Van Rembrandt Detail
Rembrandtjaar 2019

39 Rembrandts in Nederland, met dank aan onze leden.