GRID Grafisch Museum (2019) – Drukkersmaterialen en druksels van Hendrik Werkman

In 2019 verwierf GRID Grafisch Museum Groningen een aanzienlijk deel van de drukkerij-inventaris van Hendrik Werkman. Deze Groninger drukker en kunstenaar staat vooral bekend om zijn ‘druksels’, experimentele werken die hij net als zijn toegepaste werk creëerde met de materialen in zijn eigen drukkerij. Dankzij een beurs van de Vereniging Rembrandt kan Marije Sennema de relatie tussen het zetmateriaal uit de inventaris en de druksels onderzoeken. Wat voor materiaal had Werkman en hoe gebruikte hij het in zijn maakproces? De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in twee artikelen en digitale publicaties. In het Bulletin van de Vereniging Rembrandt licht Marije toe hoe het onderzoek verloopt.

Werkman bulletin
Dichter bij Werkman

Bulletin van de Vereniging Rembrandt, voorjaar 2021, pp. 52-54

Gesteund