U bepaalt

Een familienaam in stand houden of een dierbare eren? Met een Fonds op Naam kan dat. U bepaalt zelf de naam en doelstelling van het fonds. Zo kunt u steunen bij aankopen, maar ook bij restauratie en onderzoek. Het kunstwerk of project bepaalt u zelf. Bij een aankoop met uw hulp vermeldt het museum bij het kunstwerk altijd de naam van het fonds.

Voorwaarden en voordelen

Voor het oprichten van een Fonds op Naam geldt een minimuminleg van 75.000 euro in één keer of in een periodieke gift van tenminste vijf jaar van ten minste 15.000 euro. Aan zowel de eenmalige als periodieke gift zitten fiscale voordelen vast. Wilt u een Fonds op Naam oprichten? Dan raden wij u aan Hollandse Meester te worden. Zo geniet u optimaal van de privileges die aan uw gift verbonden zijn.

Hollandse Meester
De Busschop_Plafondstuk Dordrechts Museum 2

Abraham Busschop, De raaf die beroofd wordt van de veren waarmee hij zich had getooid, 1708 | olieverf op doek, 166 x 194 cm | Dordrechts Museum | gesteunde aankoop uit 2011

Dit spectaculaire plafondstuk, dat nu een van de bovenzalen van het Dordrechts Museum siert, is aangekocht met een bijdrage van het Willem en Mary Reus-de Lange Fonds. Dit Fonds op Naam is voortgekomen uit de nalatenschap van de heer Willem de Reus en wordt gebruikt voor het uitbreiden van de collecties van het Huis van Gijn, het Dordrechts Museum en Erfgoedcentrum Diep in Dordrecht.

Bekijk ook

Cirkelfonds

Cirkelfonds
Horn Opposites Of White